В сглобката няма ли да се разберете най-накрая какво искате.

...
 В сглобката няма ли да се разберете най-накрая какво искате.
Коментари Харесай

БСП: Въпросът пред сглобката е КОЙ да купи „Лукойл“ и КОЙ да внася петролните продукти – не какво ще правят българските граждани и бизнес

 „ В сглобката няма ли да се разберете най-сетне какво желаете. Става комичен целият този спор. Защото, на всички е ясно, че въпросът е един: КОЙ желае да купи „ Лукойл “? Кое не е ясно.? И има ли депутат от сглобката - обединението на измяната, който да мисли за ползата на българската стопанска система, за интереса на българските жители, за това какъв брой ще коства горивото на бензиноколонката или въпросът ви е КОЙ желае да купи „ Лукойл? “.
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов  по време на дебатите в пленарна зала през днешния ден. 
„ Не виждам смисъл дали и през днешния ден да посочим причините - толкоз пъти го направихме. Европейска комисия ни е даде опция на България за дерогация до октомври 2024 година А ние по всевъзможен метод слагаме наколенки дали да бъде в този момент и незабавно или от 1 март тази дерогация. От една страна сте евроатлантици, желаете да спазвате наредбите, свързани с Европейска комисия, техните визии, а от друга не се преценявате с тях и дайте в този момент да се надпреварваме кой е по-по- най “, обърна се към ръководещите социалистът.
Гуцанов напомни решението на сглобката за „ Росенец “, като дефинира дейностите им като странни, а причините – за смешни. „ Прекратихте концесията, тъй като надали не нямало надзор. А всички знаехте доста добре, че има превъзходен надзор. През цялото време говорите за „ дейностите на Русия, дестабилизираща ситуацията в Украйна “. А по кое време ще говорите за дейностите тук, в България, за това какви решения ще вземете като ръководещи за по-доброто развиване на българската стопанска система, за това фамилиите да живеят по-добре. А не какво ще извършите, тъй че да не влизали „ пари в Кремъл за войната “, уточни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.
„ Казвате - доставките на нефт можели да бъдат от друго място. Но доста добре знаете, че мъчно могат да станат от друго място. Или пък, да, може - само че на каква цена? От Българска социалистическа партия казахме няколко пъти – с цел да минават през Босфора танкери над 5 хиляди тона, има друго условие. Знаете това. Колко костват огромните танкери дневно – големи суми, които ще повлияват на крайната цена на продукта. Знаете и това. Откъде ще пристигна този нефт – от другия завършек на света? Пак ще бъде по-скъп. Правите съпоставения с Италия и Германия. Но, знаете, че нещата не стоят по същия метод - Италия е близо Либия, знаете и за връзките на Германия с съветски снабдители “, сподели още Гуцанов и още веднъж се обърна към ръководещото болшинство:
„ Големият губещ обаче ще са България и българската стопанска система – поради вашите дейности и решения “.
Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев  подчерта категорично незабавно по-късно: „ Преди дни комисарката на Европейски Съюз пристигна в София и сподели, че компанията „ Лукойл “ съвършено съблюдава рестриктивните мерки и глобите, че няма нарушавания на нито един закон и че държавното управление на Европейски Съюз няма никакви искания към Република България и тази компания. Ще повторя – Европейска комисия няма никакви бележки, само че нашите „ юнаци “ имат бележки. Те желаят да основат проблеми на България, макар безапелационното решение на Европейска комисия за дерогация “, уточни социалистът.
„ Нашите „ юнаци “ приказват за суровия нефт. Но, какво става с петролните артикули от Русия? Защо ръководещите не не разрешават и петролните артикули. Пак ще кажем за какво – тъй като корабите, в случай че не идват на пристанището в „ Росенец “, ще отидат на пристанищата в Турция. И нашите „ юнаци “ ще създадат една проведена група с снабдители от Турция на петролни артикули от Русия. Т.е. нашите „ юнаци “ желаят да затворим компанията в България, България да не създава петролни артикули, а да ги внася от други страни “, акцентира проф. Румен Гечев.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР